Vanatoarea de "PEISAJE" – Cum sa faci poze NOAPTEA! Expuneri lungi

Vanatoarea de “Peisaje” – Alt mod sa faci poze Noaptea! Expuneri lungi

Fotografia de peisaj nocturn este una dintre cele mai interesante si provocatoare forme de fotografie. Fotografierea peisajelor nocturne poate fi o experienta minunata, dar poate fi, de asemenea, destul de dificila.

Primul pas in fotografierea peisajelor nocturne este sa gasiti un loc bun pentru a fotografia. Acest lucru poate fi un loc cu o vedere frumoasa sau un loc cu un peisaj interesant. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere conditiile meteo si luminoase.

Dupa ce ati gasit un loc potrivit, trebuie sa va pregatiti aparatul foto. Pentru fotografierea peisajelor nocturne, este important sa folositi un aparat foto cu un senzor mare si o lentila cu o deschidere mare. De asemenea, trebuie sa folositi un trepied pentru a obtine imagini clare si stabile.

Urmatorul pas este sa setati aparatul foto pentru expunerea lunga. Pentru aceasta, trebuie sa setati aparatul foto pe modul manual si sa setati timpul de expunere pe cel mai lung timp posibil. De asemenea, trebuie sa setati diafragma pe cea mai mica deschidere posibila si sa setati ISO-ul pe cel mai scazut nivel posibil.

In cele din urma, trebuie sa va asigurati ca aparatul foto este setat corect pentru a obtine cea mai buna imagine. Pentru aceasta, trebuie sa verificati daca aparatul foto este setat pe modul manual si sa verificati daca expunerea, diafragma si ISO-ul sunt setate corect.

Fotografierea peisajelor nocturne poate fi o experienta minunata si poate oferi rezultate uimitoare. Cu putina pregatire si cunostinte, puteti obtine imagini de calitate superioara.
Bine ați venit la această postare de blog! Astăzi, vrem să vă luăm cu noi într-o călătorie în Timișoara diferită. Fie că ești un începător sau un fotograf profesionist, ținta noastră este aceeași: să obținem cele mai frumoase poze noaptea! Vom vorbi despre echipamentul pe care îl utilizăm, despre reglajele pe care le folosim și Alt mod să captăm peisajele, chiar și în condițiile cele mai tari de vreme. În videoclipul YouTube alăturat, vă vom însoți pe un grup de fotografi de pe malul Beghe-ului, în căutarea unor ramuri perfecte, picturale.

In acest articol:

1. Descopera lumea pozelor de noapte cu Vanatoarea de “Peisaje”

 • Prietenul tau perfect pentru vanatoarea de peisaje – Daca ai ratat tot ce se intampla azi dimineata, cand s-a trezit si a plecat imediat la vanatoare de peisaje, acum ai ocazia sa te alaturi lui si sa ii observi pregatirile si pregatirea! El iti ofera cea mai buna unealta pentru vanatoare, Sony A6400 si iti povesteste despre lentile pe care le are si despre ce setari foloseste pentru a obtine imagini exceptionale la nivel nocturn.
 • Incepator sau avansat, trimite-te pe traseu! – Chiar daca nu esti un incepator sau un pasionat avansat al tehnicilor foto, te invita sa vizitezi alaturi de el, orasul, identificand acele locuri perfecte de unde poate captura imagini uimitoare. Daca esti curios, iti poate explica setarile faciale de asemenea!
 • Lentile si truse de fotografiere – El iti dezvaluie Alt mod sa folosesti un trepied si lentile corect atunci cand faci poze in noapte. Echipamentul pe care il foloseste pentru vanatoare de peisaje nocturne poate fi prelungit si, astfel, iti poti obtine cel mai bun tablou in intunericul noptii.

2. Echipament folosit de fotograful amator pentru poze de nocturna

Echipamentul folosit pentru poze de nocturna

Fotoreporterii amatori au nevoie de un echipament performant pentru a prelua cadrele care sa redea atmosfera nocturna. Daca sunteti ferventi ai fotografiei si veniti in calatorii nocturne, trebuie sa verificati corespondenta intre cerintele si echipamentul pe care planuiti sa-l folositi.

Pentru obtinerea unor imagini de noapte de calitate, un fotograf amator are nevoie de un aparat foto performant. De exemplu, in acest clip video se vorbeste despre folosirea aparatului Sony A6400. De asemenea, este esential sa aveti urmatoarele unelte:

 • Trepied: Pentru a obtine cele mai clare cadre nocturne, este important sa folositi un trepied stabil.
 • Lentile: Diferite lentile permit obtinerea unor imagini creative, ceea ce pune in valoare fiecare cadru.
 • Treapta de expunere: Pentru poze bune, controlati treapta de expunere la sensibilitatile ISO corespunzatoare si directia luminii.

In concluzie, fotografia nocturna este un domeniu interesant si provocator. Trebuie sa acordati atentie echipamentului prin care urmariti sa realizati cadrele dorite. Iar cu o investitie in echipamentul si cunostintele necesare, puteti obtine imagini exceptionale si spectaculoase.

3. Setari recomandate de fotograf cand faci poze pe timp de noapte

Lucrul cu fotografia nocturnă presupune ceva experiență și aceasta poate fi obținută cu ajutorul experimentelor și a tuturor setărilor potrivite ale aparatului de fotografiat. Iată câteva recomandări atunci când faceți poze nocturne pentru a obține cele mai bune fotografii:

 • Setări de vizualizare: Modul manual sau modul Av sunt cele mai bune moduri prin care puteți să obțineți cele mai bune rezultate. Acestea vă oferă un control mai mare asupra expunerii și vitezei de expunere. Viteza trebuie să fie destul de mare pentru a evita efectul de tremurat și modificați-o în funcție de condițiile de lumină.
 • ISO: În majoritatea cazurilor, sensibilitatea ISO a aparatului poate fi setată la o valoare apropiată de 400. Setați valoarea sa la un nivel mai scăzut pentru a reduce efectul de zgomot și pentru a obține cea mai bună calitate a imaginilor.
 • Balansul de alb: mulți fotografi noi tendința să accepte balansul de alb pe automat. Cu toate acestea, se recomandă să luați balansul de alb pe bază de locație și împrejurări. De exemplu, pentru iluminare cu LED, balansul de alb trebuie setat la iluminare pe LED. La fel, dacă luați fotografii sub luna plină, atunci este recomandat să setați balansul de alb pe sezonul sau lumina prezentă acolo.

Taiți focalizarea automată și fołosiți focalizarea manuală. Focalizarea manuală vă oferă, de asemenea, opțiunea selectării cu precizie a zonei de focalizare. De asemenea, un pic de experiență cu planurile încorporate vă va ajuta să extrageți cele mai bune cadre și expuneri nocturne.

4. Calatoria noastra prin oras sa vedem cele mai frumoase peisaje

Neuitorii pentru o escapadă de o zi în orașul nostru, am adunat cele mai inspirante imagini pe care vrei să le surprindem! Ne-am văzut cea mai frumoasă zootsi a nins și am decis că mai bine venim să facem poze când e încă curat! Ne-am gândit să explorăm Centrul Orașului și zona de Unirii, precum și malul Beghe. Am pornit către cunoștințele noastre cea mai bună de fotografie!

Am pregătit echipamentul necesar și l-am îmbogățit cu o cameră Sony A6400, cu mai multe obiective. Am vrut să vă împărtășim și câteva trucuri pe care le-am folosit pentru a face cele mai frumoase fotografii noaptea cu trepiedul, folosind cadre minunate și peisaje superbe pentru a obține rezultate deosebite.

Veniți alături de noi și lăsați-ne să vă ghidam prin această călătorie, pentru a experimenta cât mai multe poziții frumoase pe care să le fotografiezi:

 • Încercați să vă imagină opriți cadrele de pe teren.
 • Începeți să vă îmbunătățiți cunoștințele despre camere și obiective.
 • Învățați Alt mod să folosiți trepiedul pentru poze frumoase noaptea.

5. Fii alaturi de noi si exploreaza lumea “Vanatorii de Peisaje”!

Alatura-te noua in lumea Vanatorii de Peisaje si descopera frumusetea nepatrunsa a peisajelor specifice zonei. Iti oferim sansa sa inveti Alt mod sa imortalizezi intr-un cadru aceasta frumusete si sa folosesti aparatura adecvata in vederea obtinerii celui mai bun rezultat.

Indrazneste sa explorezi si sa fotografiezi orice este frumos, sub razele soarelui sau sub lumina lunii. Viziteaza obiectivele turistice, cu ochiul pasionat harnic al fotografului in cautarea acelei idei artistice care sa il inspira. Cu ajutorul echipamentului Sony A6400, descopera Alt mod sa iti pui in aplicare ideile, cu diferite obiective care sa ofere multiple optiuni, precum:

 • Obiectiv EF-S 24mm f/2.8 STM
 • Obiectiv EF-S 50mm f/1.8 STM
 • Obiectiv EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
 • Obiectiv EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM

Foloseste informatiile noastre despre Alt mod sa faci fotografii sub lumina lunii, sau Alt mod sa folosesti un trepied in vederea obtinerii celor mai bune rezultate in timpul noptii.

Intrebari & Raspunsuri

Q: What settings should I use to take pictures at night?
A: To take pictures at night, you will need a tripod and the right settings. You should use a slower shutter speed and a wider aperture to allow more light into the lens. To achieve the perfect exposure, you will also need to set your ISO to the right level. Make sure to practice and experiment with different settings to get the desired result.

Concluzii

In aceasta postare de blog, am discutat despre Alt mod sa faci poze noaptea folosing expuneri lungi. Cei care ne-au insotit pe acest drum fotografic, au invatat o serie intreaga de reguli si tehnici, intre care folosirea trusei unui fotograf, alegerea cadrului adecvat si setarea aparatului foto. Prin urmare, acest tutorial video asteapta unele dintre voi sa deveniti artisti in cadrul fotografiei de noapte si sa aveti afirmatia ca poti sa faci poze incantatoare oriunde te-ai afla, atat timp cat echipamentul adaptat exista. Nu uitati, cea mai importanta constanta este mentinerea unei contrastante mare pentru a obtine poze uimitoare in cadrul oricarei scene!

Leave a Comment