Baterie auto descarcata complet. Cum sa pornesti masina in acest caz

În cazul în care bateria mașinii tale s-a descărcat complet, poți să o pornești folosind o altă mașină. Acest lucru se numește sărind bateria și este un proces relativ simplu.

În primul rând, asigurați-vă că ambele mașini sunt oprite și că cheile sunt scoase din contact. Apoi, conectați cablurile de pornire la bateria mașinii tale descărcate și la bateria mașinii care o sărăcească. Cablurile trebuie conectate în ordinea corectă: cablul roșu la bornele pozitive ale bateriilor și cablul negru la bornele negative.

După ce cablurile sunt conectate, porniți mașina care o sărăcește și lăsați-o să ruleze timp de câteva minute. Acest lucru va permite bateriei mașinii tale descărcate să se încărcați. Apoi, încercați să porniți mașina ta. Dacă aceasta nu pornește, încercați din nou.

După ce mașina ta a pornit, scoateți cablurile de pornire și lăsați-o să ruleze timp de câteva minute pentru a permite bateriei să se încărcați. Dacă mașina ta nu pornește după ce ați încercat să o sărăcească, este posibil să aveți nevoie de o baterie nouă.

Sărind bateria este o modalitate eficientă de a porni o mașină cu o baterie descărcată complet. Cu toate acestea, este important să vă asigurați că cablurile sunt conectate corect și că mașina ta este lăsată să ruleze timp de câteva minute pentru a permite bateriei să se încărcați. Dacă mașina ta nu pornește după ce ați încercat să o sărăcească, este posibil să aveți nevoie de o baterie nouă.
Descărcarea totală a bateriei unui autovehicul poate fi o situație stresantă și poate provoca disconfort și neplăceri de nedorit, având în vedere că vă așteaptă o zi grea la serviciu și trebuie să ajungeți la destinație într-un mod cât mai rapid. Cu toate acestea, dacă acordați puțină atenție și urmați câteva sfaturi simple, veți putea reveni în scenă cu bateria descărcată fără ajutor extern. Vă vom prezenta, în această postare blog, pasii pe care trebuie să-i urmați pentru a porni masina când bateria s-a descărcat complet.

Cauze comune ale descarcarii complete a bateriei

– Folosirea anumitor accesorii (Alt mod ar fi lumini de înaltă putere, anumite cabluri și alte dispozitive profitabile) datorită cărora se pot consuma cantități însemnate din alimentarea de energie
– Alternatoarele slăbite, que și-au pierdut eficiența și capacitatea de a ridica curentul din baterie
– Lampile cu incandescenta veche – consuma o cantitate mare de energie și, prin urmare, distrug bateria
– O izolare defectuoasă a cablurilor poate provoca “circuit deschis”; aceasta împiedică energia să curgă în mod normal la baterie
– Baterii vechi care au primit un tratament necorespunzator

Pasi pentru a porni masina cu baterie descarcata complet

  • Localizati placuta de identificare electrica pentru a vedea turatia minimă de mers ala motorului.
  • Mentineți contactele de baterie curate, îndepărtând orice rugină sau izolare
  • Verificați cablurile de baterie pentru deteriorări
  • Setați volanta la punctul mort
  • Conectați cablurile de sarcina, adunand întâi cablurile roșii și apoi pe cele negre
  • Începeți autoturismul cu ajutorul sursei de alimentare secundare și porniți motorul înainte de a dezconecta cablurile de sarcină

Trebuie sa țineți cont de un lucru: acest procedeu îți poate salva auto de o dată, dar nu înlocuiește necesitatea de a înlocui bateria veche cu una noua. Este întotdeauna recomandabil sa mergi la un service autorizat pentru recomandari și remedieri complete.

Intrebari & Raspunsuri

Q: De ce bateria unei masini se poate descarca complet?

R: Bateria unei masini se poate descarca in mod normal daca lumina interioara sau farurile ramase prea mult timp aprinse sau daca masina a fost folosita prea putin timp. De asemenea, defectiuni tehnice pot cauza si descarcarea completa a bateriei.

Q: Alt mod pot sa porneasca masina mea daca bateria este descarcata complet?

R: In acest caz, vei avea nevoie de ajutorul unui alt vehicul. Cele doua baterii se vor conecta printr-un cablu de salt (vei avea nevoie de un cablu cu doua capete, cu marcaj rosu si negru pe cele doua capete). Porneste vehiculul care are bateria incarcata si lasa-l sa mearga la inca o jumatate de ora. Daca vehiculul are ochiuri cu cablu pentru salt, conecteaza cablul astfel: cablul rosu la ochiul cu cablu al bateriei descarcate si cablul negru la ochiul cu cablu al bateriei incarcate. Daca nu exista ochiuri cu cablu, atunci cablul rosu se conecteaza la bornele pozitiv (+) ale bateriilor, iar cablul negru se conecteaza la bornele negativ (-) ale bateriilor. La final, porneste masina cu bateria descarcata.

Q: Alt mod pot sa-mi protejez masina de o descarcare completa a bateriei?

R: Verifica regulat anvelopele si sistemul de iluminare al masinii pentru a preveni scurgerea bateriei. Cand folosesti masina, pastreaza un nivel minim de energie, asigura-te ca toate consumatorii de energie sunt opriti in mod corespunzator. Inchideti turela si verificati sa nu ramana aprinsa lumina interioara. Salva masina cu un incarcator de baterie sau foloseste-o cel putin o data pe luna.

Concluzii

In concluzie, bateria descarcata complet poate avea efecte grave asupra performantetei masinii tale, motiv pentru care este important sa se ia masuri rapid si sa se achizitioneze o noua baterie. Acest articol a oferit cateva sfaturi practice despre Alt mod sa pornesti masina in acest caz, insa este indicat sa apelezi la un mecanic cu experienta in acest domeniu.

Leave a Comment