Ce se intampla cu CORPUL tau CAND DORMI !!

Corpul nostru este un mecanism complex care are nevoie de odihnă pentru a se reface și a se pregăti pentru ziua următoare. Odihna adecvată este esențială pentru sănătatea noastră și bunăstarea generală.

Când dormim, corpul nostru trece prin mai multe stadii de somn. Aceste stadii sunt esențiale pentru a ne menține sănătoși și energici.

În primul rând, corpul nostru se relaxează și se pregătește pentru somn. Acest lucru se întâmplă prin scăderea temperaturii corpului și a ritmului cardiac. Acest lucru ajută la reducerea stresului și la pregătirea corpului pentru somn.

În al doilea rând, corpul nostru trece prin stadiul de somn adânc. Acest stadiu este esențial pentru regenerarea și refacerea corpului. În acest stadiu, corpul nostru produce hormoni care ajută la refacerea țesuturilor și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

În al treilea rând, corpul nostru trece prin stadiul de somn REM. Acest stadiu este esențial pentru procesarea informațiilor și pentru învățare. În acest stadiu, creierul nostru procesează informațiile pe care le-am acumulat în timpul zilei și le stochează în memoria de lungă durată.

În concluzie, somnul este esențial pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Corpul nostru trece prin mai multe stadii de somn, care sunt esențiale pentru refacerea și regenerarea corpului. Aceste stadii sunt, de asemenea, esențiale pentru procesarea informațiilor și pentru învățare. Prin urmare, este important să ne asigurăm că obținem suficient somn pentru a ne menține sănătoși și energici.
Noaptea poate fi o experienta misterioasa, asa ca este firesc ca intotdeauna sa ne intrebam ce se intampla cu corpul nostru cand dormim. In acest articol discutam despre videoclipul YouTube intitulat “Ce se intampla cu CORPUL tau CAND DORMI !!”, in care vorbim despre lucrurile ciudate, interesante si chiar terifiante care ni se intampla atunci cand dormim. Vom discuta despre miscarea rapida a ochilor, paralizia musculara, trezirea brusca si senzatia de cadere, mișcarea rapidă a ochilor și hormonul de creștere uman. Prin articolul de astazi, vom explora aceste fenomene ciudate si vom dezvalui ce este adevar si ce sunt doar mituri. Asa ca urmeaza sa luam in considerare 9 lucruri care ni se intampla in timpul somnului.

In acest articol:

1. Perioada MRO si paralizia musculara in timpul somnului

Ce este paralizia musculara si Alt mod ne protejeaza:
In timpul somnului, muschii nostri sunt temporar paralizati in timpul unei etape numita Miscare Rapida a Ochilor (MRO). Aceasta paralizie musculara este un mecanism de protectie al corpului nostru si are scopul de a impiedica miscari bruste si de a inlatura pericolul de a ne rani accidental in somn. Cu exceptia ochilor si a muschilor care controleaza respiratia, toate celelalte muschi se paralizeaza. Intrucat informatiile transmise de la creier nu sunt transmise corespunzator in acest moment, nu suntem in stare sa reactionam sau sa luptam in visuri. Atunci cand trecem prin aceasta perioada de MRO se elibereaza si hormonul de crestere uman (hGH), acesta stabileste si reface muschi, tesuturi si oase.

Trezirea brusca si senzatia de cadere:
Trezirea brusca nu indica prea des visuri Alt mod ca ne-am ratacit sau am fost prinsi de un infractor, ci mai degraba de oboseala fizica si stresul acumulat zi de zi. Acest lucru se intampla deoarece creierul nostru atipeste in timp ce corpul ramane treaz. Aceasta senzatie, numita spasm hipnic, poate fi majora sau minima. Cei care simt o trezire majora pot plansa sau urlai si simti ceva parca ar cadea in somn. Rar, poate chiar simti sensatia ca e ca si Alt mod parca s-ar deschide o groapa sub cearceaf. Cand exista aceasta senzatie a caderii, instantaneu vei simti ca il ‘pocnesti’ pe somn si vei trezi.

Ochii tai se misca rapid?
In etapa de somn profund, miscarea ochilor este mai rapida si se numeste MRO. Intr-adevar, unii oameni pot chiar sa isi deschida ochii in aceasta etapa profunda si sa ramana parca intr-un somn profund, fara sa-si dea seama ca si-au deschis ochii. Aceasta activitate se numeste hipnagelica si este asociata cu visare. Durata MRO care se intinde intre 60-90 de minute, se afla la sfarsitul ciclului somnului si astfel incepem iar ciclul de odihna. Hormonul de crestere uman (hGH), care ajuta la refacerea muschilor, tesuturilor si oaselor, se elibereaza in aceasta perioada.

Lucrul interesant este ca, desi unii dintre noi au ocazionat sa experimentam acest depanaj paralizia musculara si aceste etape profunde, nu suntem constienti de ele. Mai putem face un pas mai departe si invata cate ceva despre somnul nostru. Aminteste-ti ca intot

2. Simtul caderii si spasmul “hipnic”

Atunci cand dormim suntem predispusi simturilor ciudate sau chiar terifiante. Atunci cand ajungem in cea mai profunda parte a somnului, Miscarea Rapida a Ochilor (MRO), ne putem simti paralizati complet sau chiar sa avem o brusca senzatie de cadere, desi, de fapt, nu cadem. Acestea sunt si primele trei lucruri ciudate care se intampla cu noi in timpul somnului.

De asemenea, un lucru interesant care luam de-a gata este faptul ca ochii nostri se misca foarte rapid in timpul somnului. Acestea se numesc “miscari rapid oculare” si sunt asociate MRO si viselor, si ajuta la consolidarea memoriei. Intr-o noapte normala, petrecem aproximativ 20% din orele de somn in aceasta etapa, de-a lungul careia trecem prin 5 etape diferite de somn, fiecare fiind mai profunda decat cea precedenta.

Dormim si ca sa ne ajutam corpul sa se regenereze si sa se refaca. Si, spre aceasta, Hormonul de Crestere Uman joaca un rol important – el fiind eliberat in perioadele cele mai profunde de somn si ajuta la regenerarea muschilor, a oaselor si a altor tesuturi ale corpului nostru. Din acest motiv, dormitul suficient, si somnul odihnitor pe care il iau oamenii reprezinta primul pas pentru a-ti oferi corpul tau cea mai buna stare.

  • Devii temporar paralizat – toti muschii corpului tau sunt paralizati, cu exceptia celor care controleaza respiratia si ochii
  • “Trezitul brusc si senzatia de cadere – senzatie ciudata resimtita atunci cand adormim, aducerea corpului la bunatate miscandusi usor
  • Ochii tai se misca rapid – MRO, miscari rapid oculare si trecerea prin 5 etape diferite de somn care ne aduc la starea de trezire
  • Hormonul de crestere uman – hGH, eliberat in perioadele cele mai profunde de somn, ajutand la regenerarea oaselor, musculaturii si a altor tesuturi ale corpului nostru

sunt ciudatenii adesea intalnite in somnul nostru. Acestea ne ajuta sa fim in siguranta, permitandu-ne sa ne regasim pe noi insine si sa ne refacem corpul pentru a urma o noua zi plina de energie si bucurie.

3. Ochii se misca rapid in timpul somnului

Miscarea Rapida a Ochilor (MRO)

MRO este cea mai profunda etapa a somnului. Pe parcursul ei, toti muschii corpului sunt paralizati, cu exceptia celor care controleaza ochii si respiratia. Acest lucru normal ni se intampla tuturor si ni se intampla tocmai pentru ca organismul sa ne impiedice sa ne accidentam.

Ce este mai interesant este ca si ochii tai se misca rapid in aceasta etapa, ceea ce ii face sa para ca sunt treji. Cu toate ca majoritatea oamenilor nici nu constientizeaza acest fenomen, aceasta miscare rapida a ochilor este cunoscuta sub forma „ochilor si se misca rapid” (MRO) sau a fenomenului „ochilor pivoti”.

Miscarea rapida a ochilor reprezinta ultima etapa a somnului si dureaza intre 60 si 90 de minute. In momentul in care incepem sa ne trezim, respiratia devenind mai rapida, faza MRO inceteaza, permitandu-ne sa reincepem ciclul somnului.

Alt mod ne influenteaza miscarea rapida a ochilor

Miscarea rapida a ochilor influenteaza energia noastra pe toata durata zilei. Faza MRO being este momentul principal in care produci hormon de crestere uman, cunoscut si sub numele de hGH. Acest hormon are multe roluri importante, Alt mod ar fi regenerarea muschilor, oaselor, si a tesuturilor corpului nostru.

De asemenea, hGH imbunatateste metabolismul, reduce stresul, reduce nivelul de zahar din sange si ajuta la o functionare optima a creierului si a sistemului nervos. In acelasi timp, blocarea restului muschilor facilitateaza somnul profund si odihnitor.

  • Deci, in cazul in care nu primesti destul somn si faza MRO este intrerupta, este posibil sa experimentezi simptome precum:
  • Oboseala excesiva
  • Stres si furie
  • Cresterea in greutate
  • Depresie sau anxietate
  • Probleme de memorie
  • Furnicaturi sau dureri in tot corpul

In concluzie, miscarea rapida a ochilor este esentiala pentru a avea un somn odihnitor si de calitate. Etapa aceasta de somn imbraca o parte importanta in toate ciclurile de somn si ofera multe beneficii corpului nostru.

4. Beneficiile hormonului de crestere uman

Hormonul de crestere uman (hGH) este eliberat în special în perioadele cele mai profunde ale somnului şi joacă un rol foarte important în regenerarea muschilor, oaselor şi ţesuturilor corpului nostru. sunt multiple şi au fost dovedite de numeroase studii şi cercetări tiinţifice.

  • Hormonul de crestere uman este responsabil pentru refacerea celulelor musculare distruse în timpul antrenamentelor.
  • De asemenea, contribuie la accelerarea procesului de recuperare musculare după un antrenament mai intens.
  • Hormonul de crestere uman are, de asemenea, un impact pozitiv asupra metabolismului, ajutând la imbunatatirea procesului de transformare a grasimilor in energie.

Desigur, efectul benefic al hormonului de crestre uman nu se limiteaza doar la cei care fac sport. El poate si contributie la regenararea tesuturilor si a altor organe sau substante nutritive în organism. Acest hormon poate stimula, de asemenea, producerea de noi celule, ajutând astfel la reînnoirea tesuturilor si organelor. In plus, este foarte important să ne amintim că hGH este esenţial în procesul de maturare, ajutând la dezvoltarea scheletului.

Mai mult decât atât, el ajuta la stimularea sintezei de proteine si chiar reglează cantitatea de lichazuri ale corpului. El lucrează, de asemenea, în asociere cu igrelina, un alt hormon parte din familia hormonilor de crestere, care ajută la menţinerea somnul profund. În plus, hormonul de crestere uman lucrează în mod sinergic cu insulin-like growth factor-1, care menţine echilibrul metabolic şi ajuta la dezvoltarea creierului.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Care sunt cele 9 lucruri ciudate sau chiar terifiante care ni se intampla in timpul somnului?

R: Cele 9 lucruri ciudate care ni se intampla in timpul somnului sunt: devine temporar paralizat, trezirea brusca si senzatia de cadere, ochii se misca rapid, hormonul de crestere uman este produs, respiratia se schimba, glanda submandibulara se elibereaza, corpul temperatura este reglata, intensitatea sunetelor creste, iar somnambulismul si visul cu parasirea patului pot avea loc.

Concluzii

Acest videoclip ne-a explicat foarte frumos ceea ce se intampla in cadrul corpului nostru atunci cand dormim. Am invatat ca miscarea rapida a ochilor, se intampla in perioada cea mai profunda de somn, corpul devine paralizat temporar si patrundem intr-o etapa refacere a muschilor si tesuturilor. Astazi, ne-am asumat și responsabilitatea de a înțelege mai profund rolul somnului și beneficiile pe care le oferă asupra stării noastre fizice și mentale. Speram ca informațiile pe care le-am oferit azi, să va ajute să vă odihniti mai bine și să trăiți mai sănătos. Până data viitoare, noapte bună!

Leave a Comment