Cum sa cureti pestele. Trucuri utile

Curatarea pestelui poate fi o sarcina dificila, dar cu cateva trucuri utile, aceasta poate fi facuta cu usurinta.

In primul rand, este important sa aveti un cutit ascutit si un tabla de taiere. Acestea sunt esentiale pentru a curata corect pestele.

Inainte de a incepe curatarea, este important sa se asigure ca pestele este complet mort. Apoi, se taie capul si se indeparteaza solzii. Se poate folosi un cutit sau unelte speciale pentru a indeparta solzii.

Dupa ce solzii au fost indepartati, se taie abdomenul pestelui si se indeparteaza intestinele. Se poate folosi un cutit sau unelte speciale pentru a indeparta intestinele.

Dupa ce intestinele au fost indepartate, se taie coada si se indeparteaza spina. Se poate folosi un cutit sau unelte speciale pentru a indeparta spina.

Dupa ce spina a fost indepartata, se taie pestele in bucati. Se poate folosi un cutit sau unelte speciale pentru a taia bucatile.

In final, se poate folosi o carpa umeda pentru a curata bucatile de peste.

Cu aceste trucuri utile, curatarea pestelui poate fi facuta cu usurinta.

Indiferent daca va pregatiti de o iesire la pescuit sau doar sa gatiti pestele pentru cina, curatarea pescuitului prezinta un proces destul de complicat. Este important sa stiti Alt mod sa faceti corect procedura de curatare pentru a pastra produsele alimentare in conditii de siguranta si, de asemenea, pentru a nu distruge textura si aroma pestelui. Iata cateva trucuri utile pentru a invata sa curatati corect un peste.

Alt mod curatam pestele

  1. Intai, trebuie sa incepeti prin a spala bine cu mana sau intr-un jet puternic de apa rece. Acest lucru va indeparta orice urme de murdarie sau impuritati pe care le poate avea pestele.
  2. In al doilea rand, folosind o foarfeca de bucatarie sau un cutit cu varful usor ascutit, taie orice fire de par si din crestaturile de pe corpul pestelui. Incercati sa nu spargeti gutura, deoarece in Ucidere puteti scapa tot sangele din peste.
  3. Inainte de curatarea reala a pestelui, taiati de pe partile laterale ale corpului. Utilizati miscari regulate si aplecati foarfeca usor pe spate, langa marginile si pana cand atingeti osul.
  4. Cotillea este cea mai cea mai grasa parte a pestelui si poate fi taiata cu usurinta de pe corp.
  5. Eliminati excesul de grasime si tesuturi subtiri cu ajutorul cutitului si stergeti cu o carpa sau un servet umezit in apa rece. Acest lucru va ajuta sa indepartati orice mare de grasime ramasa pe corpul pestelui.
  6. In final, spalati pestele cu apa curata si uscati-l cu servetul pentru a pastra textura interioara, consistenta si aroma. Acesta este momentul perfect pentru a gusta sau gati pestele.

Curatarea pescuitului poate parea la inceput dificila, dar, datorita acestor trucuri utile, veti invata sa o faceti rapid si corect. Urmand aceste sfaturi si pastrand regulile de baza, va garantam ca va veti bucura de o experienta placuta si delicioasa de pescuit!

Leave a Comment