Cum sa FACI BANI investind LA BURSA – Episodul #1 – Ce sunt actiunile – Educatie Financiara

Episodul #1 – Ce sunt actiunile – Educatie Financiara

Investirea la bursa poate fi un mod excelent de a face bani, dar este important sa intelegeti ce sunt actiunile si Alt mod functioneaza piata de capital. Acest articol va oferi o introducere in lumea actiunilor si va explica Alt mod poti incepe sa investesti la bursa.

Actiunile sunt titluri de proprietate emise de companii care ofera investitorilor dreptul de a detine o parte din companie. Acestea sunt tranzactionate pe piata de capital, unde investitorii pot cumpara si vinde actiuni. Cand cumparati actiuni, deveniti actionar al companiei si aveti dreptul de a primi dividende si de a vota la adunarile generale ale actionarilor.

Investitorii pot cumpara actiuni direct de la companie sau de la alti investitori prin intermediul unei burse. Bursa este un loc unde se tranzactioneaza actiuni si alte instrumente financiare. Investitorii pot cumpara si vinde actiuni la preturi stabilite de piata.

Investitorii pot obtine profit din tranzactionarea actiunilor prin cumpararea lor la un pret mai mic si vanzarea lor la un pret mai mare. De asemenea, pot obtine profit din dividendele pe care le primesc de la companie.

Investirea la bursa poate fi un mod excelent de a face bani, dar este important sa intelegeti Alt mod functioneaza piata de capital si sa luati in considerare riscurile implicate. Este recomandat sa va informati inainte de a incepe sa investiti si sa luati in considerare sfaturile unui consultant financiar.
Atunci cand vine vorba despre Alt mod sa facem bani prin investitii la bursa, lucrurile pot parea complicat de la inceput. Desigur, educatia financiara si intelegerea bazelor despre Alt mod sa investim in actiuni jucand un rol esential in ceea ce priveste succesul. Acest videoclip exploreaza un subiect interesant si foarte intuitiv despre Alt mod sa investesti la bursa prin intermediul unei povesti pe care o veti descoperi pe parcurs. Prietenii vizionand acest episod numarul unu din Alt mod sa faci bani investind la bursa, veti afla care sunt actiunile, ce reprezinta ele si Alt mod functioneaza piata de actiuni. Imbarcati-va intr-o calatorie cotidiana spre educatia financiara pe care o puteti obtine urmarind aceasta poveste despre Victor si modalitatea sa de a investi la bursa.

In acest articol:

1. Bursa de Valori – Concepte de baza

 • Cele două variante privind expansiunea afacerii lui Victor:

Investitorul Victor vrea să se extindă in afacerile sale, dar nu are fondurile financiare pentru acest lucru. El are două opţiuni: poate lua un credit de la o bancă sau poate oferi publicului actiuni produse de societatea sa. În primul caz, el fie va trebui să plătească o dobândă înalţă, fie va rămâne unic proprietar al firmei sale, dar va fi în continuare expus riscului financiar. În schimb, oferind actiuni, Victor colectează banii prin intermediul investitorilor, împărţind riscul cu aceştia.

 • Notesarea societății: Analizarea societăţii în sine presupune valorarea activă a firmei lui Victor prin includerea elementelor tangibile, precum materia primă necesară producţiei de pizza, precum şi elemente intangibile, Alt mod ar fi imaginea sa pozitivă în rândul clienţilor.

Astfel, pentru a-şi descurca extinderea afacerii, Victor decide să meargă către o bancă de investitii care să-i ajute la notarea reporturilor sale la Bursa de Valori. Acest lucru presupune evaluarea valorii totale a firmei sale într-o formulă economică, ținând cont de mărimea activelor sale şi intangibile.

 • Accesarea pieţei de capital disponibile:

Odată ce societatea a fost notată, Victor poate accesa piaţa de capital prin oferirea acţiunilor sale în vânzare pe Bursa. El trece astfel peste obstacolul financiar folosind acest canal financiar pentru obţinerea sumelor de bani necesare pentru extinderea afacerii. Acţiunile sale încurajează astfel investitorii să investească în compania sa, renunţând parţial la controlul asupra firmei sale, dar colectând câştigurile.

2. Alt mod infiintezi o societate pe actiuni?

Investitia in actiuni poate fi un pas important in dezvoltarea afacerii tale. Exista doua optiuni principale de a te asigura ca ai acces la fondurile necesare expansiunii pe piata: creditul bancar sau infiintarea unei societati pe actiuni.

Daca alegi optiunea listarii firmei la bursa, acest lucru inseamna sa oferi actiuni in schimbul banilor. Valoarea totala a societatii tale va fi calculata, luand in considerare atat activele tangibile ale firmei, precum standul sau materia prima, cat si activele intangibile precum reteta italiana de producere a pizzei sau imaginea firmei.

Pasii de urmat pentru infiintarea unei societati pe actiuni nu sunt deloc complicati, dar trebuie sa tii cont de cateva etape:

 • Stabilirea numelui si a scopului societatii
 • Elaborarea actelor necesare infiintarii
 • Inregistrarea in Registrul Comertului si obtinerea unui cod de inregistrare
 • Depunerea documentelor la bursa
 • Emiterea si listarea actiunilor

Totodata, un proces de infiintare al societatii pe actiuni va presupune alte activitati administrative, construirea unui concept de business si pregatirea documentelor specifice. De asemenea, este important ca investitorii aleg sa participe direct la strainutarea firmei tale.

3. Cat costa sa listezi actiunile unei companii la bursa?

Listarea actiunilor unei companii la bursa presupune urmatoarele etape:

 1. Recunoasterea valorii companiei si a activelor acesteia;
 2. Gasirea cumparatorilor, sau investitorilor, pentru a prelua actiunile;
 3. Realizarea tranzactiilor prin care actiunile sunt vandute investitorilor;
 4. Oferirea publicului informatiilor despre compania careia ii apartin actiunile;
 5. Intrarea pe piata prin listarea actiunilor la bursa.
 6. Prima etapa, cea a recunoasterii valorii companiei si a activelor acesteia, presupune masurarea exacta a activelor fiecairei societati comerciale si a potentialului ei de a genera profit. Acest lucru se realizeaza prin calcularea diferentelor dintre activele tangebile si intangibile detinute de respectiva companie, adaugand si un nivel de asumare a riscului din partea investitorilor si a potentialului din piata pentru a realiza profit.

  In etapa a doua, formarea unui grup de investitori care sa vanda actiunile, exista nu mai putin de patru variante disponibile: oferirea directa a actiunilor publicului, transferarea sau cesionarea de actiuni printr-o alta firma sau prin intermediul punctului de vanzare a actiunilor, vanzarea prin majoritatea cautatorilor financiari si oferirea la oferte speciale.

  Urmatoarea etapa, cea a tranzactiilor prin care actiunile sunt vandute catre investitori, presupune descrierea unitatilor de actiuni si a lor preturilor, calcularea numarului de actiuni pe care compania le ofera publicului, discutarea termenilor tranzactiilor si a regulilor referitoare la emiterea de actiuni si autorizarea companiilor sa faca oferte.

  4. Alt mod poti sa faci bani investind in actiuni?

  Inceperea unei afaceri pe actiuni

  Viziunea unui potential investitor privind Alt mod s-ar schimba afacerile pe actiuni ar fi aceea ca, pentru incepatori, o societate pe actiunile sale ar trebui infiintata. Informatiile care urmeaza sa fie oferite detaliaza Alt mod se actualizeaza un proces de infiintare a unei astfel de afaceri.

  In primul rand, este nevoie de crearea unei companii separate, care sa se focalizeze pe oferirea actiunilor. Acest lucru poate fi realizat prin infiintarea unei societati pe actiunile sale si evaluarea valorii totale a companiei, tinandu-se cont atat de activele tangibile, cat si de cele intangibile. Utilizand aceasta metoda, actionarul isi poate asigura suficienti bani pentru a face pasii urmatori.

  Procesele financiare vor trebui, de asemenea, sa fie stabilite si documentate. Acest lucru se poate face prin listarea actiunile la bursa, astfel incat investitorii sa poata furniza suficienti bani din schimbul actiunilor. O data ce sumele sunt colectate, acestea vor trebui directionate catre activitatile care urmeaza sa se desfasoare. In unele situatii acestea pot consta in angajarea personalului, achizitionarea echipamentului si extinderea afacerii.

  • Informeaza-te cu privire la bursa;
  • Infinteaza o companie pe actiuni si actualizeaza-ti cunostintele financiare;
  • Listeaza compania ta la bursa;
  • Gaseste investitorii potriviti;
  • Indreapta fondurile catre dezvoltarea afacerii;
  • Monitorizeaza obtinerea de dividende si introducerea de noi burse.

  Indiferent de sectorul despre care discutam, acest algoritm rezuma stadiile-cheie pentru inceperea unei afaceri pe actiuni. Pe masura ce intelegi mai bine piata si conceptele implicate, vei fi capabil sa faci fata provocarilor depuse de mediul acesteia si sa te bucuri de beneficiile pe care aceasta le ofera.

  5. Calcularea valorii societatii pe actiuni si riscurile operationale

  Calcularea valorii societatii pe actiuni
  Calcularea valorii pe actiuni este unul dintre primele pasuri in listarea unei companii la bursa. Valoarea totala a unei societati este automat calculata prin insumarea activelor tangibile si intangibile ale firmei.

  Active tangibile

  • Valoarea standurilor
  • Materia prima pentru producerea pizzelor

  Active intangibile

  • Retetele de preparare a pizzei
  • Imagina pozitiva a firmei

  In general activele tangibile si intangibile reflecta potentialul visurilor si planurilor pe care compania le are. Acestea se reflecta in valoarea companiei si dau o semnificatie clara despre Alt mod investitorii vad compania. Practic, valoarea companiei arata cat de bun e potentialul ei de a obtine castiguri in viitor.

  In plus, obtinerea aceasta valorare face ca investitorii sa poata face alegeri informate despre faptul daca actiunile companiei se vor valorifica in viitor sau nu. Cu alte cuvinte, permit investorilor sa ia decizii inteligente in privinta cumpararii actiunilor. Acest lucru le permite sa isi protejeze capitalul, procurându-se ib acelasi timp un profit pe aceasta investitie.

  Intrebari & Raspunsuri

  Q : Ce sunt actiunile si Alt mod poti investi in actiuni ?
  R : Actiunile reprezinta parti in proprietatea unei companii, bazata pe valoarea totala a acesteia. Investitorii pot obtine actiuni cumparandu-le de la o bursa sau listand propriile companii la bursa si oferind actiuni in schimbul banilor pe care investitorii ii investesc. De asemenea, acestia se asociaza cu proprietarul companiei pentru a deveni actionari, impartind riscul major si profiturile obtinute prin actiunile detinute.

  Concluzii

  Din acest blog post ati fost prezentati ce este piata de actiuni si Alt mod functioneaza ea. Acesta a fost primul pas in intelegerea modului in care puteti investi in actiuni si sa castigati bani. Intelegeti acum mai bine ce inseamna o afacere pe actiuni si ce sunt actiunile. Acum va puteti la randul vostru sa cream o afacere bazata pe actiuni sau nu, decizia este la voi. Speram ca acest blog post v-a informat in mod corect si profesional despre ce inseamna piata de actiuni si Alt mod puteti profita de ea. Daca doriti sa aflati mai multe despre aceasta tema, nu uitati sa urmariti urmatorul episod din acest video-blog. Pana atunci, ramaneti informati si investiti cu buna stiinta!

Leave a Comment