Cum sa faci supa crema de praz. Reteta si lista cu ingrediente

Supa crema de praz este o reteta delicioasa si usor de preparat. Aceasta supa crema este perfecta pentru o cina sau o masa de pranz. Iata Alt mod sa prepari supa crema de praz.

Ingrediente:

– 2 cani de praz taiat in bucati

– 2 cani de supa de legume

– 1 cana de lapte

– 2 linguri de unt

– 1 lingura de faina

– 1 lingurita de sare

– 1/4 lingurita de piper

Instructiuni:

1. Incingeti untul intr-o oala mare. Adaugati prazul si sare si piper si amestecati bine.

2. Adaugati supa de legume si fierbeti la foc mic timp de 10 minute.

3. Adaugati laptele si amestecati bine.

4. Adaugati faina si amestecati bine.

5. Fierbeti la foc mic timp de 10 minute sau pana cand supa incepe sa se ingroase.

6. Serviti supa crema de praz calda.

Supa crema de praz este o reteta delicioasa si usor de preparat. Aceasta supa crema este perfecta pentru o cina sau o masa de pranz. Cu ingrediente simple si putin timp, puteti prepara aceasta reteta delicioasa.

Reteta pas cu pas pentru supa crema de praz

Supa crema de praz este o specialitate frantuzeasca preparata din praz, cartofi si trei tipuri de branza. Aceasta reteta pas cu pas va oferi instructiunile de baza pentru aceasta savuroasa supa.

Ingrediente:

  • 200 grame de praz taiati cubulete
  • 2 cartofi spalati si taiati cubulete
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2-3 linguri de unt
  • 1 lingura de faina
  • 500 ml de sos de rosii sau supa de pui
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper proaspat macinat
  • 50 grame de parmezan razuit
  • 50 grame de cascaval razuit
  • 50 grame de branza Emmenthal razuita
  • 1 cana de smantana (optional)
  • Patrunjel verde Pentru servire

Instructiuni:

  1. Incalziti untul intr-o cratita la foc moderat. Adaugati prazul, cartofii, usturoiul si prajiti-le timp de 5-7 minute pana se inmoaie.
  2. Adaugati faina si amestecati bine pana se incorporeaza, luand grija ca sa nu se arda.
  3. Turnati sosul de rosii sau supa de pui si amestecati continuu. Fierbeti compozitia timp de 5-7 minute la foc potrivit.
  4. Adaugati sarea, piperul si branzeturile, amestecati si luati de pe foc.
  5. Turnati smantana si amestecati din nou.
  6. Serviti supa calda, decorata cu patrunjel verde.

Supele creme sunt o optiune excelenta pentru cina sau pranz. Supa crema de praz va fi indragit de toata familia. Sa aveti pofta!

Leave a Comment