Cum sa faci placinta cu rubarba. Cea mai buna reteta

Plăcinta cu rubarbă este un desert clasic și delicios, care poate fi preparat cu ușurință acasă. Această rețetă este cea mai bună pentru a obține o plăcintă cu rubarbă perfectă.

Ingrediente:

– 500 g de rubarbă curățată și tăiată în bucăți mici

– 200 g de zahăr

– 2 linguri de amidon de porumb

– 2 linguri de suc de lămâie

– 2 linguri de unt topit

– 2 linguri de scorțișoară

– 1 lingură de sare

– 2 foi de aluat

– 1 ou bătut

– 1 lingură de zahăr pudră

Instrucțiuni:

1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Într-un vas mare, amestecați rubarba, zahărul, amidonul de porumb, suc de lămâie, untul topit, scorțișoara și sarea.

3. Întindeți foile de aluat și așezați-le într-o tavă de copt.

4. Turnați amestecul de rubarbă în tavă.

5. Acoperiți cu cea de-a doua foaie de aluat.

6. Lipiți marginile foii de aluat și tăiați excesul.

7. Ungeți cu ou bătut și presărați cu zahăr pudră.

8. Coaceți timp de 40 de minute sau până când aluatul devine auriu.

9. Lăsați plăcinta să se răcească și serviți.

Plăcinta cu rubarbă este un desert clasic și delicios, care poate fi preparat cu ușurință acasă. Această rețetă este cea mai bună pentru a obține o plăcintă cu rubarbă perfectă. Cu puțin efort și ingrediente simple, veți obține un desert minunat, pe care toată lumea îl va adora.
Plăcinta cu rubarbă este o delicioasă prăjitură homemade care merită cu adevărat să fie gustată, iar în această postare vom împărtăși cu voi cea mai bună rețetă pentru prepararea ei. Este un desert pe care îl poți prepara destul de ușor, iar rezultatul este unul extrem de atrăgător din punct de vedere al aromelor și al texturilor. Plăcintele preparate cu rubarbă se pot servi la fel de bine la cină sau la cină, mai ales în lunile primăverii.

Placinta cu rubarba este un deliciu pe care oricine ar trebui sa il incerce cel putin o data! Acesta este un desert traditional si poate fi pregatit extrem de usor, folosind ingredientele de mai jos.

  • 400 gr faina
  • 250 gr unt
  • 2 cani de rubarba proaspata si curatata
  • 1 cana de zahar
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingurita sare

In primul rand, se amesteca faina cu margarina sau untul, sarea si se framanta aluatul. Dupa acest pas, se intinde aluatul intr-o tava circulara si se unge cu oul. Apoi, se amesteca rubarba cu zaharul si se aseaza uniform in tava pe aluat.

Ultimul pas este de a presara zaharul si de a introduce tava la cuptor. Se lasa in cuptor pentru aproximativ 25 de minute, astfel incat sa obtineti acea culoare aurie. Placinta cu rubarba este gata! Serviti aceasta minunata reteta alaturi de o ceasca de ceai dupa masa.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Care sunt ingredientele necesare pentru reteta de placinta cu rubarba?

A: Pentru a pregati aceasta reteta, ai nevoie de 500 gr de faina alba, 125 g de unt, o praf de sare, un ou, 100 ml de lapte, 200 gră de zahăr, 500 gr de rubarba si 4 linguri cu smântână.

Q: Alt mod procedezi pentru a pregati aluatul pentru placinta?

A: Amesteci faina, untul uscat, oul, sarea si laptele intr-un bol pana obtii un aluat moale. După ce ai obținut aluatul, il acoperi cu folie alimentara si il lasi la rece timp de 15 minute.

Q: Alt mod se gateste placinta?

A: Rod chifle subtiri din aluat, pe care le intinzi in tava de copt tapetata cu faina si presari zaharul peste ele. Intre fiecare strat de placinte adauga si niste rubarba curatata si taiete bucati. In ultimul strat presari zaharul ramas si smantana alba. Pune tava la cuptorul preincazut la 220 grade si gateste placinta timp de 30-35 minute.

Concluzii

Rezzy.ro spera ca reteta de placinta cu rubarba pe care ati invatat-o acum va ajuta sa preparati cele mai bune placinte pe care le-ati facut vreodata. O potrivire perfecta poate fi asociata cu o cana de lapte cald si poate deveni un desert unic, care va aduce aminte de copilarie pentru universul dumneavoastra. Daca vreti sa incercati alte retete speciale, Rezzy.ro sta oricand la dispozitie!

Leave a Comment