Rețetă de Prajitură cu Crema de Vanilie și Frisca

Prajitura cu crema de vanilie si frisca este o reteta clasica si delicioasa, care poate fi preparata cu usurinta si care va fi apreciata de intreaga familie. Ingredientele necesare sunt:

– 500 g de aluat de foietaj

– 500 ml de frisca

– 2 linguri de zahar

– 2 plicuri de zahar vanilat

– 2 galbenusuri

– 2 linguri de faina

Pentru inceput, preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Intindeti aluatul de foietaj si taiati-l in patrate. Asezati patratele de aluat intr-o tava de copt si coaceti-le timp de 15 minute.

Intr-un bol, amestecati frisca, zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile. Amestecati bine pana obtineti o crema omogena.

Dupa ce patratele de aluat s-au copt, umpleti-le cu crema de vanilie si frisca. Asezati prajiturile in tava si coaceti-le inca 15 minute.

Serviti prajitura cu crema de vanilie si frisca calda sau rece, dupa preferinta. Aceasta reteta delicioasa va fi apreciata de intreaga familie.
Gustul dulce si cremos al unei prajituri cu crema de vanilie si frisca este un deliciu al tuturor lucrurilor delicioase. Este intotdeauna un cadou delicat pentru cei dragi, fie ca este vorba de o aniversare, sarbatori, sau chiar doar un desert de familie. Iar astazi, iti prezentam reteta perfecta pentru aceasta prajitura cu crema de vanilie si frisca! Daca vreti sa ii faceti pe cei dragi fericiti, aceasta reteta merita cu siguranta sa fie incercata.

Prajitura cu vanilie si frisca este o reteta clasic si classic, foarte apreciata. Datorita amestecului de ingrediente imbietoare, aceasta prajitura ofera un gust savuros si aromat. De asemenea, aceasta prajitura se poate umplut cu multe combinatii de crema de vanilie sau frisca care sa satisfaca chiar si poftele celor mai exigenti. Pentru ca aceasta prajitura sa iasa perfecta, este esential sa urmati urmatorii pasi:

  • Amestecati faina cu praful de copt, sarea si zaharul – acest pas adauga mai multa consistenta si gust la, insa este important sa amestecati ingrediente in timpul acestui pas pentru a le incorpora uniform in aluat.
  • Adaugati jumatati de lingurita de esenta de vanilie – acest pas adauga aroma vaniliei si obtineti un gust pe care multi locuitori din intreaga lume au inceput sa o aprecieze.
  • Adaugati lapte si ulei – Acest pas adauga consistenta si nutrienti prajiturii, pentru ca aceasta sa aiba mereu aceeasi consistenta delicioasa de fiecare data cand o prepari.

Dupa ce ingredientele au fost incorporate uniform in aluat, se mai adauga frisca si se amesteca mai bine. Pentru o textura cat mai aerata si aburinda, se recomanda sa se foloseasca aluatul inainte sa se raceasca. Cel mai bine este sa incepi atunci cand aluatul se raceste, deoarece frisca adauga mai multa consistenta si poate face ca aluatul sa arate mai lenes, in loc sa se vanda uniform.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce ingrediente sunt necesare pentru a pregăti această prajitură?

R: Pentru a pregăti această rețetă de prajitură cu crema de vanilie și frisca ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 gr unt,100 gr zahăr, 4 ouă, 250 gr făină, jumătate de linguriță de sare, 2 plicuri de drojdie uscată, 2 plicuri de vanilie, 150 ml lapte, 1cana de frisca, 300 ml smântână și 1 sticluță de esență de vanilie.

Q: Care sunt pașii pentru pregătirea prajiturii?

R: Pașii pentru pregătirea acestei rețete de prajitură sunt următorii: 1. Într-un bol, se amestecă untul moale, zahărul și sarea până se obține o crema. 2. Adăugați compoziția de ouă și amestecați încet. 3. Adăugați făina în amestecul de unt, zahăr și ouă și amestecați pentru a obține compoziția pentru aluat. 4. Adăugați drojdia și amestecați încet. 5. Lasați aluatul într-un loc cald pentru o oră și jumătate și acoperiți-l cu un șervețel de bucătărie. 6. Dupa ce a crescut, împărțiți aluatul în părți egale și întindeți-le cu grijă. 7. Garnisiți o tavă de copt cu aluat și dați la cuptor pentru 20-25 minute. 8. Într-un vas, amestecați smântâna și frisca și amestecați până se obține o crema uniformă. 9. Adăugați vanilia și esența de vanilie și amestecați încet. 10. Turnați crema de vanilie peste blatul de prajituri, întindeți-o uniform și lăsați la frigider pentru cel puțin 2 ore. 11. Serviți prajitura decorată după gust.

Concluzii

Daca v-a placut aceasta reteta, urmareti-ne pe website-ul nostru pentru a descoperi si alte retete de prajituri delicioase. Avem siguranta ca va veti bucura de aromele pe care le veți produce in bucataria dvs. Si nu uitati sa ne trimiteti fotografii ale produselor finale, sa partajati reteta cu prietenii și sa le transmiteti si lor placuta libertate a gatitului!

Multumim pentru vizita si va dorim pofta buna!

Leave a Comment