Pieptul de pui cu sos de mustar si smantana este o reteta delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta poate fi servita ca fel principal sau ca parte a unui meniu mai complex.
Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 4 bucati de piept de pui, 2 linguri de mustar, 2 linguri de smantana, sare si piper dupa gust.
In primul rand, se curata pieptul de pui si se condimenteaza cu sare si piper. Apoi, se incinge o tigaie si se adauga pieptul de pui. Se lasa sa se prajeasca pe ambele parti pana se rumeneste.
Intr-un bol, se amesteca mustarul si smantana. Se adauga putina sare si piper dupa gust. Se amesteca bine ingredientele.
Dupa ce pieptul de pui s-a rumenit, se adauga sosul de mustar si smantana. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand sosul se ingroasa.
Pieptul de pui cu sos de mustar si smantana este gata. Se poate servi cu orez sau cartofi prajiti si salata. Acesta este un fel de mancare delicios si usor de preparat.
Fie ca este pentru pranz sau cina, pieptul de pui este intotdeauna o alegere gustoasa si usoara. In aceasta reteta, am pregatit un piept de pui condimentat cu un delicios sos de mustar si smantana. Delicios, usor si foarte sarac in grasimi, aceasta reteta devine favorita ta de mese delicioase!
Pieptul de pui este un preparat versatil si usor de pregatit, asa ca este perfect pentru o masa rapida si sanatoasa. Ingredientele ce contribuie la prepararea mancarurii delicioase sunt:
- 600 de grame de piept de pui curatat de pielite, proportii mici de grasime taiete
- Sare si piper, dupa gust
- Ulei de masline
- 1 lingura de unt
- 2 linguri de mustar englezesc
- 200 de grame de smantana degresata
- Cimbru uscat
Intii, trebuie sa se curate si taiat pieptul de pui. Aseaza-l intr-o tigaie adanca si pune untul la topit. Condimenteaza cu sare si piper si adauga 2 linguri de ulei de masline. Lasa-l la prajit, astfel incat sa obtii o crusta de aurita. Scurge excesul de grasime si transfera carnea in o cratita. Introdu mustarul englezesc si smantana in tigaie pentru a forma sosul pentru asezonare. Adauga cateva picaturi de apa si scutura cratita pana ce devine aproape farimitata.
Toarna acest sos deasupra patului de pui si coace timp de 15 minute la foc mic. Pregateste o garnitura pentru servire si presara cimbru uscat deasupra sosului. Reteta poate fi servita imediat sau pastrata in frigider pentru mai multe zile.
Intrebari & Raspunsuri
Q: Alt mod se prepara o reteta gustoasa de Piept de pui cu sos de mustar si smantana?
A: Aceasta reteta gustoasa este usor de preparat si va lasa pe cei din familia ta cu gura pana la urechi. Pentru inceput, va trebui sa pregatiti ingredientele. Aveti nevoie de 8 bucati de piept de pui, 3 linguri de mustar, 3 linguri de smantana, 2 linguri de ulei de masline, 3 linguri de otet alb, 1 lingurita de piper negru, 2 linguri de cimbru uscat si sare dupa gust.
Urmatorul pas va fi sa marinam pieptii de pui. Se amesteca mustarul, otetul alb, uleiul de masline, piperul, sarea si cimbrul uscat intr-un bol. Se adauga apoi bucatile de pui si se amesteca bine pentru a se asigura ca acestea sunt complet acoperite de marinata. Se lasa la macerat cam 20-30 de minute.
Dupa ce s-a marinat carnea, acestea se pun intr-o tigaie preincalzita si se prajesc la foc mediu-iarbis pentru circa 10-15 minute, intorcandu-se des si stropindu-se cu marinata. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie si se pastreaza caldut.
In final, se pregateste sosul pentru carne. Se amesteca smantana, restul de marinata si putina apa intr-un bol. Se pune sosul intr-o tigaie preincalzita si se fierb la foc mic pentru 5-7 minute, amestecand continuu.
Pentru a pregati Piept de pui cu sos de mustar si smantana, se servesc bucatile de pui cu sosul pregatit. Aceasta reteta gustoasa iti va sabura papilele si iti va oferi o experienta culinara exceptionala!
Concluzii
Probabil ca ți-a venit și ție pofta de weekend cu această rețetă gustoasă! Dacă ți-a plăcut această rețetă usor de preparat și perfectă pentru orice tip de ocazie, nu uita să o împărtășești cu prietenii și familia ta! Să avem o masă delicioasă împreună!