Reteta gustoasa: Piept de pui cu sos de mustar si smantana

Pieptul de pui cu sos de mustar si smantana este o reteta delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta poate fi servita ca fel principal sau ca parte a unui meniu mai complex.

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 4 bucati de piept de pui, 2 linguri de mustar, 2 linguri de smantana, sare si piper dupa gust.

In primul rand, se curata pieptul de pui si se condimenteaza cu sare si piper. Apoi, se incinge o tigaie si se adauga pieptul de pui. Se lasa sa se prajeasca pe ambele parti pana se rumeneste.

Intr-un bol, se amesteca mustarul si smantana. Se adauga putina sare si piper dupa gust. Se amesteca bine ingredientele.

Dupa ce pieptul de pui s-a rumenit, se adauga sosul de mustar si smantana. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand sosul se ingroasa.

Pieptul de pui cu sos de mustar si smantana este gata. Se poate servi cu orez sau cartofi prajiti si salata. Acesta este un fel de mancare delicios si usor de preparat.
Fie​ ca este pentru pranz sau‌ cina, pieptul de pui este intotdeauna o alegere gustoasa si usoara. In aceasta reteta, am pregatit un piept de pui condimentat cu un delicios sos de mustar si smantana. Delicios, ‍usor si foarte sarac in grasimi, aceasta ⁢reteta devine ⁣favorita ta de⁤ mese ⁣delicioase!

Pieptul de pui este un preparat ⁢versatil si usor de​ pregatit, asa ca este perfect pentru o masa rapida si sanatoasa. Ingredientele‌ ce contribuie la prepararea mancarurii delicioase‌ sunt:

  • 600 de grame ⁢de ‌piept de pui‌ curatat de pielite, proportii mici de grasime ⁣taiete
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei de masline
  • 1 ​lingura de unt
  • 2 linguri de mustar englezesc
  • 200 de grame de smantana‍ degresata
  • Cimbru ⁣uscat

Intii,⁢ trebuie sa se curate‍ si taiat‍ pieptul de​ pui. Aseaza-l intr-o tigaie adanca si pune untul la topit. ‌Condimenteaza ⁤cu sare si piper si adauga 2 linguri de ulei de masline. Lasa-l la prajit, astfel⁢ incat ⁣sa obtii o crusta de aurita. Scurge excesul de grasime‌ si transfera ⁣carnea in ⁣o ‌cratita.⁣ Introdu mustarul englezesc⁤ si smantana⁤ in​ tigaie pentru a ⁢forma⁢ sosul pentru asezonare. Adauga cateva picaturi de apa si scutura cratita ‌pana ce devine aproape⁣ farimitata.

Toarna acest ⁢sos deasupra patului de pui si coace ⁢timp de 15 ‍minute la⁣ foc mic. Pregateste o garnitura pentru servire si presara cimbru uscat deasupra⁣ sosului. Reteta ​poate ​fi servita imediat ​sau ⁣pastrata in ​frigider pentru mai multe zile.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Alt mod se‍ prepara o reteta gustoasa de Piept‍ de pui cu sos de mustar si smantana?
A: Aceasta reteta gustoasa este ⁢usor de ⁤preparat si va lasa pe cei din‌ familia ta cu gura pana la urechi. Pentru ⁣inceput, va‍ trebui sa pregatiti⁢ ingredientele. Aveti nevoie de 8 bucati de ⁢piept de pui, 3 ‍linguri de⁢ mustar, 3 linguri de smantana, 2 ‌linguri de ulei de⁣ masline, 3 linguri de otet alb, 1 ‌lingurita de piper⁣ negru, 2 linguri de cimbru ⁢uscat si sare dupa gust.

Urmatorul pas va fi sa⁢ marinam pieptii de⁢ pui. Se amesteca mustarul, otetul alb, uleiul de ​masline, piperul, sarea si cimbrul uscat intr-un bol. Se adauga apoi bucatile⁣ de pui si ⁢se amesteca ‌bine ​pentru‍ a ‌se asigura ca acestea sunt complet ⁣acoperite de marinata. Se lasa la ‍macerat cam 20-30 de minute.

Dupa ce ​s-a marinat carnea,⁢ acestea se pun intr-o tigaie⁢ preincalzita si se prajesc la⁣ foc mediu-iarbis pentru circa 10-15⁣ minute, intorcandu-se des si stropindu-se cu ​marinata. Cand ​sunt gata, ⁣se ​scot pe ⁣o farfurie si se pastreaza caldut.

In final, se pregateste sosul pentru ​carne. Se amesteca smantana, ‍restul de ⁤marinata si putina apa intr-un bol. Se pune ⁤sosul intr-o tigaie preincalzita si se fierb‍ la ⁤foc‍ mic pentru 5-7 ⁢minute, ‍amestecand continuu.

Pentru a pregati​ Piept de ​pui cu sos ​de mustar​ si smantana, se‍ servesc bucatile ‌de pui cu ‍sosul pregatit. ‌Aceasta reteta gustoasa ‍iti va sabura papilele ⁢si⁢ iti va ‍oferi o experienta culinara exceptionala!⁤

Concluzii

Probabil ca ți-a venit și ‍ție pofta de weekend cu ⁣această rețetă‌ gustoasă! Dacă ți-a plăcut această⁢ rețetă usor de preparat și perfectă pentru ‌orice tip de ⁢ocazie, nu uita să o⁢ împărtășești cu prietenii și familia ta! Să avem o masă delicioasă împreună! ‌

Leave a Comment