Rețeta pentru Dulceața de Fructe de Pădure

Dulceața de fructe de pădure este un desert delicios și sănătos, care poate fi preparat cu ușurință acasă. Acest desert poate fi servit ca atare sau poate fi folosit ca topping pentru alte deserturi.

Ingredientele necesare pentru prepararea dulceaței de fructe de pădure sunt: 500 de grame de fructe de pădure, 200 de grame de zahăr, 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguri de amidon de porumb și 2 linguri de apă.

Pentru început, se pun fructele de pădure într-o cratiță și se adaugă zahărul. Se amestecă bine și se lasă la foc mic timp de 10 minute. Apoi se adaugă sucul de lămâie și se amestecă bine. Se adaugă amidonul de porumb și se amestecă bine. Se adaugă apa și se amestecă bine. Se lasă la foc mic timp de 10 minute, amestecând des.

Dulceața de fructe de pădure este gata când s-a îngroșat și se poate servi caldă sau rece. Se poate servi ca atare sau se poate folosi ca topping pentru alte deserturi.

Această rețetă este simplă și rapidă de preparat și este o modalitate excelentă de a savura fructele de pădure. Dulceața de fructe de pădure este un desert sănătos și delicios, care poate fi preparat cu ușurință acasă.
Mulți dintre noi ne-am bucurat de savoarea dulce a dulceții de fructe de pădure. Dulceața acestei deserturi delicioase, care se poate pregăti ușor acasă, ne-a cucerit pe toți. În acest articol, îți voi prezenta cele mai simple rețete pentru această dulceață și îți voi vorbi despre beneficiile sale nutritive. Fă-ți ceva bun și pregătește-ți o dulceață de fructe de pădure astăzi!

Acest tip de dulcețe poate fi pregătit cu foarte multe fructe de pădure. Ideale ar fi:

  • Căpșuni
  • Afine
  • Mure
  • Coacăze roșii

Dintre acestea se pot folosi orice combinație doriți, însă se recomandă cantitatea egală de fiecare fel de fructe pentru obținerea unui gust echilibrat. Se spală, se curăță fructele de pădure și se toacă cu blenderul.

O altă parte importantă a acestei rețete o constituie zahărul. Folosiți de preferință zahăr brun sau nectar de agave pentru un gust mai dulce și adăugați cantitatea dorită în blender. Amestecați ingredientele în blenderul până obțineți o compoziție densă și homogenă.

  • Procesul simplu de pregătire a Dulceței de Fructe de Pădure

Când compoziția de fructe și de zahăr este gata, se transferă într-o cratiță și se adaugă o lingură de suc de lămâie. Dacă doriți o dulceață mai puțin acră, utilizați un înlocuitor pentru lămâie Alt mod ar fi suc de portocale. Puneți cratița pe foc și lăsați la mijloc și aduceți la fierbere.

După ce amestecul începe să fiarbă, reduceți focul și gătiți la foc mic aproximativ 15 minute până când se obține o pastă densă. Este necesar să amestecați constant după ce fierbeți, deoarece se pot forma cocoloașe la fundul cratiței. Când se adaugă o linguriță de fructe de pădure într-un pahar cu apă rece rezulta un sirop gros, atunci când este gata.

Turnați compoziția într-o tavă de copt pe care ați pus hârtie de copt și lăsați să se răcească la temperatura camerei 30-40 de minute. După această perioadă, puteți transfera dulceața de fructe de pădure în borcane sterilizate și depozita la frigider până la 2 săptămâni.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Care este primul pas din rețeta pentru dulceața de fructe de pădure?
A: În primul pas trebuie să pui fructele spălate și curățate de zgârieturi într-un vas cu apă fierbinte. Apoi adaugă zahăr sau sirop de îndulcire și fierbe amestecul.

Q: Alt mod se presară amidonul în dulceață?
A: Pentru a presăra amidonul, ia un vas curat și în el toarnă puțin din amestecul de fructe și zahăr. Adaugă amidonul în acest vas și amestecă, apoi pune conținutul înapoi în vasul cu amestecul de fructe și zahăr.

Q: Care sunt celelalte ingrediente folosite pentru rețeta de dulceață?
A: În afară de fructe, zahăr și amidon, trebuie să adăugați și puțină lămâie sau suc de lămâie. De asemenea, puteți adăuga și alte ingrediente pentru un gust perfect, precum vanilie, scorțișoară sau chiar câteva amestecuri de condimente.

Concluzii

Sperăm că această rețetă simplă și delicioasă de dulceață de fructe de pădure v-a dăruit un gust plăcut și v-a inspirat, astfel încât să puteți încerca s-o preparați în casa voastră pentru a vă bucura de cea mai bună dulceață! Poate chiar veți deveni creator de rețete și veți învăța s-o îmbunătățiți, adăugându-vă propriul stil și savoare. Astfel, vă veți bucura întotdeauna de o masă gustoasă!

Leave a Comment