Reteta Rulada de Spanac Usor de Facut

Rulada de spanac este un preparat delicios si usor de facut. Este o reteta traditionala, care poate fi servita ca aperitiv sau ca fel principal. Ingredientele necesare sunt: 500 g de spanac, 2 oua, 2 linguri de parmezan ras, 2 linguri de faina, sare si piper.

In primul rand, se fierb frunzele de spanac in apa cu sare. Se scurg apoi si se lasa sa se raceasca. Se amesteca ouale, parmezanul, faina, sare si piper intr-un bol. Se adauga spanacul si se amesteca bine.

Se ia o foaie de aluat si se intinde pe masa. Se aseaza compozitia de spanac pe foaie si se ruleaza. Se taie rulada in bucati de aproximativ 3 cm grosime. Se aseaza bucatile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu putin ulei.

Se coace rulada la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute. Se serveste calda sau rece, alaturi de o salata sau de alte garnituri.

Rulada de spanac este un preparat gustos si usor de facut. Este o reteta traditionala, care poate fi servita ca aperitiv sau ca fel principal. Se poate servi calda sau rece, alaturi de o salata sau de alte garnituri.
Bun venit in lumea ruladelor de spanac usor de facut! Nu este odiseea unei mese mai delicioase decat cea pe care puteti sa o oferiti prietenilor si familiei cu acest preparat. Fie ca vorbim de ocazii speciale sau de un pranz usor, rulada de spanac ne poate ajuta sa ne bucuram de momente exceptionale. Astazi va prezentam aceasta reteta usoara si delicioasa, astfel incat sa puteti sa pregatiti aceasta mancare delicioasa oriunde in lume.

Rulada de spanac este o reteta simplu de preparat si o mancare traditionala. Palatul acesteia poate fi ajustat cu usurinta in functie de preferinta personala. Pentru cei care isi doresc o mancare savuroasa si parcurg rapidi un pas pana la o masa numai buna, pastrand insa gustul traditional, acesta reteta este cea mai potrivita.

Mai intai, se amesteca 3 lg de unt topit si 3-4 lg de ulei. Adaugati 2-3 lgt de sare si cateva suvite de piper. Intr-un bol mare, se amesteca 500 g branza de vaci. Se adauga 400 g spanac congelat si se amesteca usor.

Pregatirea Compozitiei

  • Intr-o tigaie mare se toarna compozitia de unt si ulei
  • Adaugati 2 lg de ceapa taiata marunt si cateva fire de usturoi taiat felii
  • Fierbeti 10-12 min.
  • Adaugati branza, spanacul, o lgt de oregano si cateva linguri de smantana
  • Fierbeti inca 8-10 min, amestecand pe parcurs pentru a se omogeniza totul
  • Lasati compozitia sa se raceasca complet

Asamblarea Ruladei

  • Intindeti o foaie de aluat si taiati-o in stele mari
  • Puneti compozitia spanaca pe fiecare stea, pregatita mai devreme si rulati
  • Asezati ruladele de spanac in tava tapetata cu hartie de copt
  • Puneti si alte ingrediente: ulei, sare, piper, parmezan, etc.
  • Udati deasupra cu un ou batut cu un strop de lapte
  • Coaceti in cuptorul preincalzit pentru 20-25 min
  • Rulada de spanac este gata! Scoateti-o din cuptor si serviti-o calda sau rece.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce ingrediente se folosesc pentru a pregati ?
A: Ingredientele sunt relativ simple si usor de gasit pentru aceasta reteta. Aveti nevoie de fiertura de spanac, o lingura cu ulei, zeama de la o jumatate de lamaie, 3 fire de ceapa verde, 2 oua, sare si piper dupa gust, si 100 de grame de branza de vaci.

Q: Alt mod se pregateste ?
A: Fiertura de spanac se clateste in apa rece, pana ce se scurge bine, apoi se asaza pe fundul unei tavi pregatite cu ulei si se presara jumatate din ceapa verde maruntita. Se amesteca ouale, zeama de lamaie, sare si piper si se toarna deasupra fierturii. Se presara si restul de ceapa si branza de vaci, apoi se ruleaza usor. Se pune totul in tava, se acopera cu folie si se coace la temperatura medie pentru aproximativ 30-35 de minute. Dupa ce se lasa sa se raceasca, reteta rulada de spanac este gata pentru servire!

Concluzii

Aceasta reteta de rulada de spanac usor de facut va fi un adaos mult asteptat care ii va starni pe cei mai pretentiosi pofticiosi. Asta se datoreaza uimitoarei sale texturi racoritoare si savorii si savoarei sale intense. Bucurati-va pofta dumneavoastra si repede de aceasta farfurie delicioasa preparata cu mainile dumneavoastra!

Leave a Comment