Reteta TORTULUI Amandina – Mihaela iti dezvaluie secretul

Mihaela, o bucatareasa experimentata, ne dezvaluie secretul prepararii unui tort delicios si aromat, numit Tortul Amandina. Acest desert este usor de preparat si se poate servi la orice ocazie.

Ingredientele necesare pentru prepararea acestui tort sunt: 500 g faina, 250 g zahar, 250 g unt, 4 oua, 1 plic praf de copt, 1 lingurita esenta de vanilie, 200 g amandine macinate si 200 ml lapte.

In primul rand, se amesteca faina, zaharul, praful de copt si esenta de vanilie intr-un bol. Apoi, se adauga untul si se framanta aluatul pana se obtine o consistenta omogena. Se adauga ouale, amestecandu-se bine. Se adauga laptele si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

Se ia o forma de tort si se unge cu unt. Se toarna compozitia in forma si se niveleaza suprafata. Se presara amandinele macinate si se coace la foc potrivit timp de aproximativ 40 de minute.

Dupa ce s-a copt, se lasa tortul sa se raceasca si se poate servi. Se poate servi cu frisca sau cu crema de ciocolata.

Tortul Amandina este un desert delicios si aromat, usor de preparat si potrivit pentru orice ocazie. Mihaela ne-a dezvaluit secretul prepararii acestui desert si speram ca si voi sa-l incercati.
O reteta incantatoare de tort de amandina, pregatit cu multa dragoste si pasiune de Mihaela, iti este prezentata astazi. Acesta este ingredientul principal ce poarta numele de Tort Amandina si, in aceasta postare, Mihaela isi va dezvalui secretul pentru prepararea sa. Acest tort inspirat de varietatea de fructe de padure cat si de frisca si amandina,i va incanta farfuriile dumneavoastra. Intreaga compostie culinara poate fi pregatita suplimentar cu cateva raze de ciocolata si prezinta note usor dulci. Fiti pe faza pentru a descoperi mai multe detalii despre reteta, de la Mihaela.

  • Ingrediente:

Tortul Amandina necesită câteva ingrediente esențiale, pe lângă fructele favorite, pentru a prepara această rețetă de tort aromat. Aceste ingrediente inclun rotocoale de biscuiți, unt, zahăr pudră, masă pentru tarte, crema de vanilie, lapte, vanilie și amestec de Fulgi de Ovaz. Decorul îl vor constitui jeleuri sau fructe și poate fi servit cald sau rece.

  • Secretul de preparare:

Mihaela a făcut cunoscut secretul preparării acestui tort delicios. Primul pas este să preparați baza rotocoalelor de biscuiți. Se va folosi untul și zahărul pentru a umple o tavă de mărime mică și se va presara o foaie subtire de rotocoale. Apoi se va presăra un strat subțire de Fulgi de ovăz și se face motivul. Se obține un crust crunchy în armonie cu stratul de masă a tărtiței.

Următorul pas este să încălziți crema de vanilie și laptele pentru a obține o cremă dulce și groasă care va servi ca bază pentru mousse-ul de cremă. Acesta trebuie să fie amestecat cu fructele, pentru a obține un strat gros care să umple tavă. După ce se adaugă decorul și se acoperă cu grijă, acesta se poate lăsa la rece pentru întreaga noapte.

Tortul Amandina poate fi servit la cină sau pentru o petrecere și este unul dintre torturile preferate ale lui Mihaela. Acesta este adesea servit după ce s-a înghețat cu grijă și face parte din preparatele preferate pentru sărbătorile de iarnă.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Alt mod am prepara tortul Amandina de la Mihaela?

A: Ei bine, Mihaela iti dezvaluie unul dintre cele mai bune retete de torturi Amandina. Ingredientele de baza sunt: 500 de grame de faina, doua oua, 200 de grame de zahar, o lingurita de sare, 3 linguri de lapte si 2 linguri de unt. Pentru a pregati aluatul, amesteca toate ingredientele si omogenizeaza pana ai o compozitie neteda. Apoi intinde foaia de aluat si pregateste-o pe o tava unsa cu unt. Pune apoi un strat subtire margarina si apoi presara o cantitate mare de migdale. De asemenea, poti adauga si niste fructe (ca de exemplu mure sau stafide). Intinde aluatul pe deasupra si apoi coace tortul in cuptorul preincalzit la 180 de grade. La final, serveste cu un strat de glazura si decoreaza-l cu fructe si nuci pentru un efect wow!

Concluzii

Multumim Mihaelei pentru acest delicios Tort Amandina! Incercati reteta si veti reusi sa obtineti un tort savuros si frumos. Suculent, delicios si atragator, acest tort reprezinta un adevarat rasfat culinar!

Leave a Comment