Nuga de casa. Cum sa o prepari dupa reteta veche

Nuga de casa este o reteta traditionala romaneasca, care se prepara cu ingrediente simple si gustoase. Aceasta reteta a fost preluata din bucataria veche si este una dintre cele mai populare retete din Romania.

Ingredientele necesare pentru prepararea nugii de casa sunt: 500 g de faina, 2 oua, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita de drojdie uscata si 1 cana de lapte caldut.

In primul rand, se amesteca faina, sarea, zaharul si drojdia uscata intr-un bol. Apoi, se adauga ouale, uleiul si laptele caldut si se framanta bine aluatul. Se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute, dupa care se imparte in bucati egale si se intinde cu sucitorul.

Dupa ce aluatul a fost intins, se taie in forma dorita si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se mai adauga putin ulei pe deasupra si se coace nuga la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute.

Cand nuga este gata, se scoate din cuptor si se serveste calda, cu unt si miere sau cu alte toppinguri preferate. Nuga de casa este un desert delicios si usor de preparat, care poate fi servit cu placere la orice masa.
Bucatele traditionale sunt intotdeauna o optiune apreciata. Retetele specifice ⁤unei regiuni anume,⁢ facute‌ inca din vechime, sunt unicate si transporta⁤ oamenii in trecut. Printre retetele vechi de prajituri, se⁢ numara ‍si nuga de casa. In acest articol ne vom indrepta‌ atentia catre reteta acestui traditional deosebit ⁢si vom vedea Alt mod sa il preparam cu succes.

Nuga de Casa: Istorie si Traditii

Originea nuga de​ casa se pierde în negura istoriei​ –‍ unii cred că s-a născut în casa regilor din ⁢familia nobililor din Romania și că a⁢ fost introdusă în București pentru familiile foarte bogate. Dar fără ştiinta arheologică, nuca de casă a ‌fost probabil⁢ mâncată în mod regulat sau ocazional de aproape toți locuitorii din Bucuresti si Maramures încă de prin anii 1450, când bucătărita ​s-a răspândit​ în Bucovina.

Nuga de casa a ‌avut o istorie foarte⁤ interesantă.​ De-a lungul secolelor, s-a bucurat de mare popularitate în Bucovina. ‌De-a ‍lungul anilor, ‍a fost consumat la ocazii speciale​ precum nunțile, ⁢zilele⁣ de naștere⁤ sau chiar la ⁢festivaluri.⁣ Nuga ⁣de casa se servea alături de ‍alte ⁢produse culinare românești, ca ‍și desertul.

Nuga de ⁢casa face parte din cultura‌ bucovineană, era considerată de cei mai mulți o delicatesă ce se oferea cu ⁢generozitate membrelor‍ familiei sau invitaților. Această delicatesă sună încă⁤ bucuroasă ⁢în casele bucovinene și încă mai poartă cu ea magia​ tradiției.

  • Datorită pregătirii sale și a mirosului său ‌inconfundabil, nuca de casa‌ a devenit​ o delicatesă foarte apreciată în maramureș.
  • O altă variantă de​ nugă ⁣de casă care a apărut în istoria⁢ Bucovinei ⁣era⁣ una mai simplă, condusă cu ​zahăr și miere.
  • O altă rețetă⁣ tradițională⁢ românească pentru nuga de casa ‍conținea laptele, untul, făina ​și sarea amestecate împreună.

Intrebari & Raspunsuri

Q: ⁣Ce ⁤ingrediente ne sunt necesare ⁣pentru a prepara nuga de casa?

R: Pentru a‍ prepara nuga de casa, ‌este ⁤nevoie de făină, sare, unt,⁣ apă caldă și‍ ouă.‍

Q: Alt mod incepem sa amestecam componentele pentru ‌a pregati nuga de ‌casa?

R:⁣ În primul rând, se ⁤amestecă făina cu sarea. Apoi,​ se adaugă untul și se⁣ amestecă până când se topesc grăsimile. Se adaugă apoi ‌câteva‍ linguri de apă caldă și ⁣se amestecă, până ce amestecul devine omogen.⁢ În cele din urmă, se adaugă‍ oul și se amestecă încă o dată.

Q: Alt mod ​fierbem nuga de⁢ casa?

R: Pentru a ⁢fierbe ‍nuga de ⁤casa,​ se pun⁣ bucăți mari‍ de aluat ‌în apa clocotită. Se lasă să‍ fiarbă la foc mic, până ce‍ aluatul se desprinde usor de vase. Apoi, se scoate din apă și se ⁣servesc⁤ calde.

Concluzii

Speram ca acest articol‌ v-a oferit suficiente‍ informatii si retete pentru a⁢ va face curatia ‌minunata a nugii de casa si pentru a descoperi‍ placerea de‌ a‌ prepara mancaruri traditionale⁤ romanesti. Preparand‌ nuga de ‍casa, adaugati o pata colorata si gustoasa in meniul familiei si bucuresti⁢ momentele speciale. Cu drag, echipa Nutritie Plina de Viata.⁤

Leave a Comment